Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ σε σχέση με την παραίτηση της διοίκησης.



2/7/2008 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ



Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, μετά και την παραίτηση του εκπροσώπου μας, Χρίστου Παπαδόπουλου, από τη θέση που κατείχε στο Δ.Σ. του σωματείου μας, θέλει να δώσει και τη δική του θέση όσο αφορά την συγκεκριμένη εξέλιξη.


Ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, βλέποντας την κατάσταση στα διοικητικά του σωματείου μας, να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, εννοώντας την περίοδο στην οποία κάποιοι ουρανοκατέβατοι μπήκαν, αλώνισαν, ρήμαξαν και έφυγαν από την Α.Ε.Λ., αλλά ακόμα και πιο πριν, ένιωσε την ανάγκη και την ευθύνη να κάνει ότι μπορεί για να εκλείψουν αυτές οι καταστάσεις!!


Συμμετέχοντας σε όλες, ανεξαιρέτως, τις συγκεντρώσεις και διαβουλεύσεις από μια μερίδα, επιφανών Αελιστών και όχι μόνο, που σκοπό είχαν να βρεθεί η σωτήρια λύση στα σοβαρά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που έζωσαν το σωματείο μας κατά την χρονιά 2007, ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ βοήθησε και στήριξε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι ανέλαβαν το πολύ βαρύ φορτίο της διοίκησης της Α.Ε.Λ..


Διεκδικήσαμε, για το καλό του σωματείου μας και για να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά γινόταν στους ανθρώπους που ανάλαβαν να διοικήσουν την Α.Ε.Λ. μας, μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Έτσι πιστεύαμε ότι η οποιαδήποτε λάθος κίνηση, αλλά και το οποιοδήποτε παράξενο, δόλιο και περίεργο συμβάν, θα σταματούσε με το που θα ερχόταν στην αντίληψη μας. Πιστεύαμε ότι η στενή σχέση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ και διοίκησης θα έλυνε πολλά προβλήματα του παρελθόντος και ο μόνος που θα κέρδιζε από αυτό θα ήταν η Α.Ε.Λ. μας!!!!


Τη θέση αυτή μετά και τη σύμφωνη γνώμη του τότε προέδρου Ζ.Κουντουρου, την ανάλαβε ο για χρόνια πρόεδρος του ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, Χρίστος Παπαδόπουλος. Η θέση που κατείχε ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ στο διοικητικό συμβούλιο, εδώ και δύο περίπου χρόνια, έλυσε αρκετά προβλήματα που ποτέ δεν βγήκαν προς τα έξω. Η βοήθεια του συνδέσμου προς τη διοίκηση ήταν τεράστια και καταφέραμε να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπήρχε σχεδόν πάντα ανάμεσα στο κόσμο της Α.Ε.Λ. και στις εκάστοτε διοικήσεις!!!


Όμως, τους τελευταίους μήνες η σχέση αυτή, καταλάβαμε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει!! Η θέση που κατείχαμε στο διοικητικό συμβούλιο, έμοιαζε τυπική και αυτό δεν εξαρτώταν από τον εκπρόσωπο μας, ούτε από εμάς!! Η συνεργασία αυτή, για λόγους που κανείς από το διοικητικό συμβούλιο δεν μας ξεκαθάρισε, δεν προχωρούσε σωστά και το γυαλί ράγισε. Παρά τις επανελημένες μας προσεγγίσεις για διόρθωση της κατάστασης, τίποτε δεν άλλαξε και τα πράγματα οδηγήθηκαν, δυστυχώς, στην παραίτηση του Χ.Παπαδόπουλου απο τη θέση του! Στις επόμενες μέρες και μετά από κάποιες συνεδριάσεις που θα γίνουν στον ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, θα δώσουμε με νέα ανακοίνωση την τελική μας απόφαση για το αν πρόκειται να συνεχίσουμε την συνεργασία με τη διοίκηση με τον ένα η με τον άλλο τρόπο!!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Σε καλό δρόμο του Καλντέιρα.



Σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι επαφές με τον πρώην επιθετικό της ΑΕΠ Αντρέ Καλντέιρα.Μετά την αποτυχία μετεγραφής του Ντούρο στην ομάδα μας ο Καλντέιρα είναι ο επικρατέστερος για την τελευταία απ'ότι φαίνεται μετεγραφή της ΑΕΛ για το καλοκαίρι.
Επίσης είναι ο ''εκλεκτός'' του Νιρ Κλίνγκερ αφού τον ξέρει καλά από το πέρασμα του στην ΑΕΠ.

Παραίτηση Δ.Σ.


Δια της παρούσας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ ανακοινώνει ότι από σήμερα 02/07/2009 έχει ήδη σύσσωμο παραιτηθεί ενώ παράλληλα η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα στις 13/07/2009 και ώρα 19:00 στο πολιτιστικό κέντρο ΣΠΕ Αγίας Φύλας, μετατρέπεται και σε εκλογική.
Οι λόγοι της παραίτησης του Δ.Σ. είναι η αποτυχία να πειστούν κυρίως οι παλιοί παράγοντες και οι παραδοσιακοί υποστηριχτές του Σωματείου μας ότι τα παλιά χρέη βαραίνουν όλους και όλοι από κοινού θα πρέπει πλέον να τ’ αποπληρώσουμε, και που δυστυχώς φαίνεται ότι θεωρώντας πως έχουν βρει αυτούς που θα τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση ν΄ αναλάβουν την ευθύνη τους για το κατάντημα στο οποίο περιέφεραν οικονομικά το Σωματείο μας, απομακρύνθηκαν πλήρως.
Είναι προφανές ότι παρ’ όλες τις εκκλήσεις που έχουν γίνει και τις προτάσεις, σκέψεις, εισηγήσεις και σχέδια που έχουν εκπονηθεί, ανταπόκριση δεν υπήρξε ενώ παρεξηγήθηκε η έννοια της διοικητικής σταθερότητας με την εκμετάλλευση ελάχιστων ανθρώπων που φορτώθηκαν το βαρύ φορτίο των παλιών οφειλών παράλληλα με την διαχείριση και λειτουργία των τρεχουσών περιόδων. Η Εταιρεία ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ στην οποία οι μέτοχοι είναι και μέλη του παραιτηθέντος Δ.Σ. δεν προτίθεται πλέον ν΄ αποπληρώνει παλιές οφειλές και θεωρεί ότι μετά από μια χρονιά όπου παράλληλα με την χρηματοδότηση της τρέχουσας περιόδου, αποπληρώθηκαν και εκατοντάδων χιλιάδων παλιές οφειλές του σωματείου από τους ιδίους ελάχιστους ανθρώπους, θα πρέπει επιτέλους το Σωματείο ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Μιλώντας για Σωματείο ασφαλώς ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αποτελείται από όλους μας, τα μέλη του, τον κόσμο του, τους υποστηρικτές του, την ιστορία του κι όχι μόνο το Διοικητικό του Συμβούλιο.
Συνεπώς το Δ.Σ. υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν έχει λόγο ύπαρξης εξού και παραιτείται θέλοντας να στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι δεδομένος και πολύ περισσότερο κανένας δεν είναι διατεθειμένος να επωμιστεί όλο το βάρος των παλιών οφειλών για το οποίο ΟΛΟΙ ευθυνόμαστε, παραμόνο με σαφείς δεσμεύσεις και καθαρή πρόθεση όλων (παλιών και νέων παραγόντων, παραδοσιακών υποστηρικτών, κόσμου) για ουσιαστική οικονομική υποστήριξη μπορούμε να προχωρήσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά σε ότι αφορά τα παλιά χρέη προδιαγράφετε η πιο δύσκολη αφού οι συσσωρευμένες παλιές οφειλές προς ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να παραπεμφθούν ξανά στο μέλλον, και θα πρέπει άμεσα ν’ αποπληρωθούν.
Είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση αν δεν ομαλοποιηθεί θα δημιουργήσει τεράστια ίσως και ανυπέρβλητα προβλήματα και στη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος αφού παρότι η ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ καλύπτει τον προϋπολογισμό της, οι παλιές οφειλές θα εξελιχτούν σε τροχοπέδη που μπορεί να φέρει από εμπάργκο μεταγραφών μέχρι και αφαιρέσεις βαθμών.
Συνεπώς η παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου κρίνεται επιβεβλημένη γιατί θα είναι αν μη τι άλλο κέντρισμα για αφύπνιση όλων αυτών που παρά τις βαρύτατες τους ευθύνες, επαναπαύτηκαν στην λύση της εκμετάλλευσης ορισμένων ελαχίστων ανθρώπων για να βγάλουν όλα τα κάστανα από την φωτιά μόνοι και εγκαταλελειμμένοι. Γι’ αυτό ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι αυτό δεν γίνεται πλέον ανεχτό και ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά είναι όλοι αυτοί που πρότειναν και έπεισαν αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο ν’ αναλάβει δίνοντας αυτές τις τεράστιες καθημερινές μάχες για σωτηρία του Σωματείου και απαλλαγή από τα παλιά χρέη, υποσχόμενοι και δεσμευόμενοι ότι θα είναι δίπλα μας είτε ως οικονομικοί παράγοντες, είτε ως πολιτειακοί αξιωματούχοι (γιατί η ΑΕΛ αποτελεί την ιστορία μιας πόλης) είτε ως πρώην παράγοντες (με τεράστια ευθύνη για το σήμερα), είτε ως παραδοσιακοί οικονομικοί φορείς και υποστηρικτές μας, είτε ως μέλη, είτε ως απλώς φίλαθλος κόσμος και οπαδός.
Δυστυχώς ένα χρόνο μετά διαπιστώνουμε ότι αυτές οι υποσχέσεις όλων αυτών ήταν λόγια κενά περιεχομένου και η εγκατάλειψη ήταν πλήρης και ολοκληρωτική. Επομένως για μένα δεν μένει άλλη επιλογή πέραν της παραίτησης δίνοντας έτσι την ευκαιρία σ’ όλους αυτούς να επανατοποθετήσουν την στάση τους μέσα από συζητήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες και οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια μας θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις και τις πραγματικές δεσμεύσεις που θα αναληφθούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όπου λήγει η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων. Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι αν οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις που έπονται θα έχουν το αποτέλεσμα που αναμένουμε, ο συνδυασμός μας επαναδιεκδικεί και παραμένει εκεί πιο δυναμικός και πιο μαχητικός στα χαρακώματα για επίλυση επιτέλους αυτού του μεγάλου προβλήματος.
Με την ελπίδα ότι τα μηνύματα θα ληφθούν από όλους γιατί την ευθύνη για αποφυγή του διοικητικού αδιεξόδου στο Σωματείο την έχουν όλοι οι πιο πάνω αναφερθέντες, πιστεύουμε ότι εξηγήθηκαν οι λόγοι της παραίτησης μας και αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις και εξελίξεις.
Με τιμή,
Δια Διοικητικό Συμβούλιο,
Αντρέας Σοφοκλέους
Πρόεδρος

Σύγκληση Γενικής συνέλευσης


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού συγκαλεί την Τακτική κα Εκλογική Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΣΠΕ Αγίας Φύλας, και προσκαλεί όλα τα Τακτικά Μέλη να παρευρεθούν.



Η ημερήσια διάταξη έχει ως ακολούθως:


Α) Έκθεση Δράσης


Β) Οικονομικός Απολογισμός


Γ) Έκθεση Ποδοσφαιρικού


Δ) Οικονομική Έκθεση Ελεγκτών – Έγκριση Ελεγκτών


Ε) Διάφορα


Ζ) Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου


Οι υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να υποβληθούν προς τον Γενικό Γραμματέα στα γραφεία του Σωματείου μέχρι την Δευτέρα 06/07/2009 και ώρα 17:00.


Οι υποψηφιότητες πρέπει να υποστηρίζονται γραπτώς από δύο (2) τακτικά μέλη τα οποία απαραιτήτως πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σωματείο. Νοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τους υποψηφίους.


Με τιμή,


Δια Διοικητικό Συμβούλιο,


Αντρέας Σοφοκλέους

Πρόεδρος